Wszystkiego najlepszego!
A dla świątecznych łasuchów polecamy przepis na korzenne ciasteczka: 
– 7,5 dag masła
– 27,5 dag mąki
– 10 g cukru
– 1 jajko
– 5 dag miodu (2,2 – łyżka)
– 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżka przyprawy do piernika
Mąkę, proszek i przyprawę przesiać przez sitko. Dodać cukier i wymieszać. Dodać masło i rozetrzeć w ręku na drobne wiórki. Oddzielnie roztrzepać jajko, dodać miód, wymieszać. Wlać do mąki i wyrobić ciasto. Gotową kulę włożyć do torebki foliowej i do lodówki na 30 min. Wałkować i wykrawać ciasteczka. Smarować roztrzepanym jajkiem. Piec na złocisty kolor (ok. 15-20 min w temp. 150c)
Napawać się zapachem i poczuć, że Święta tuż, tuż.
Wszystkiego najlepszego.